Wednesday, September 6, 2017

II FIRA DEL LLIBRE ANARQUISTA DEL MARESME

Aupa compas, aqui difundimos el programa y el cartel de la segunda Feria del Libro Anarquista del Maresme (Catalunya) los proximos dias 29 y 30 de Sept. y 1º de Octubre en La Candela. Ahí nos veremos! Salut!


Hi comrades, here we spread the programm and the poster of the second Anarchist Book Fair of the Maresme (Catalonia) the upcoming weekend 29th/30th Sept. 1st Oct. at La Candela (squat). See yeah there! Salut!


Tots els dies hi haurà distribuïdores, menjar vegà i lloc d’acampada.

També comptarem amb una exposició de fotos permanent de concerts hardcore punk, a càrrec d’Elsa Fosca (elsafosca.wordpress.com) i Pere G.Ejby (FB).


DIVENDRES 29 DE SETEMBRE

18.00h [Obertura de la Fira]

19.00h [Presentació del llibre]
GRUPS AUTÒNOMS
A càrrec de Joni D. Edita El Lokal.
Aquest llibre ens apropa als joves que van formar part d’aquells grups autònoms que es van rebel·lar davant la gran mentida anomenada “transició democràtica”.

20.30h-00.00h [Concert]
RAÓ DE FOC (hardcore Maresme)
TOTÄLICKERS (d-beat Barcelona)
SIMULACRO (punk Barcelona)

DISSABTE 30 DE SETEMBRE:

11.00h [Presentació]
DEMOCRACIA (DIRECTA), CIENCIA Y DESOBEDIENCIA CIVIL. REFLEXIONES PARA UN DEBATE
A càrrec de Fernando Cardoso. Edita Descontrol.
Una aposta per la presa de decisions horitzonal i la desobediència com a tàctiques per aconseguir el canvi social, aquesta vegada amb un rerefons argumental principalment científic.

11.00h [Taller]
MUAY THAI

12.30h [Xerrada]
EL DADAISME DES D’UNA PERSPECTIVA ANARQUISTA
A càrrec de Mario Frisetti “Schizzo”.
L’autor de “Tutto x niente” i traductor d’“Un cadavre” ve a fer-nos un repàs de la història del Dadaisme i a explicar-nos la seva posada en pràctica entre els okupes de Torino (Itàlia).

17.00h [Presentació]
FUEGO QUEER. HISTORIA DE LA “BRIGADA GEORGE JACKSON” Y DEL COLECTIVO GAY ANTICARCELARIO “HOMBRES CONTRA EL SEXISMO”
A càrrec de l’editorial El Imperdible.
La Brigada George Jackson va dur a terme diverses accions armades entre 1975 i 1987 a l’Estat de Washington, EEUU. Composada per anarquistes, comunistes, gent marginada, blanca, racialitzada, heterosexual i homosexual, constitueix un dels grups armats d’aquella època més innovador i singular. Desprès de l’entrada a presó dels seus militants, van dur a terme la creació i participació en col·lectius anticarcelàris de gais i lesbianes, sent el més important Homes Contra el Sexisme, que va ser el primer grup gay de la història penitenciaria d’EEUU.

18.30h [Presentació]
WORSHIPING POWER
A càrrec del seu autor Peter Gelderloos.
L’Estat no és un potencial vehicle per l’emancipació. Des dels seus orígens, mai ha estat res més que una eina d’acumulació de poder. Una relectura de les teories de la formació dels primers estats és necessària per posar al descobert les pràctiques socials i institucions que han impedit les formes igualitàries d’autoorganització al llarg de la història. El llibre està sent traduït al castellà.

20.00h [Teaser i debat]
“EL BOSQUE AL FRENTE”, LA RESISTÈNCIA A HAMBACH.
De Krasnyi Bcn
Resistència a una mina a cel obert a Alemanya, sota un bosc mil·lenari que està sent talat per la multinacional RWE, que es dedica a l’extracció de carbó lignit i la seva posterior combustió provocant la major emissió de CO2 a Europa. Les activistes s’han instal·lat en plataformes en els arbres per protegir-lo de les màquines.
[Curt documental]
GLORIA
De Krasnyi Bcn
La Glòria és una dona gran de caràcter fort que viu en un pis a la dreta de l’Eixample. El bloc es va quedant buit fins que només hi queda ella i una altra persona. Al 2014 diferents persones okupen de forma escalonada els pisos que hi ha buits fins omplir l’edifici de nou. Com s’ho prendrà la Glòria? Com serà la seva relació amb les okupes?

22.00h-00.00h [Concert]
JUGOSS VAGINALES (punk Maresme)
BUTRÖN (punk crust Barcelona)

00.00h [Espectacle]
OSCURO, AZUL OSCURO
Vidal-Dosis de Basura i Los Piratas del Desierto.
Espectacle músic sonor audiovisual amb performance de pole-dance.

DIUMENGE 1 D’OCTUBRE:

11.00h [Presentació]
L’ETERN DESCONTENT. MEMÒRIES D’UN LLUITADOR PER LA LLIBERTAT.
A càrrec de Col·lectiu A les Trinxeres. I coeditat amb el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs.
Entre 1936 i 1945 Joan Català mantingué una lluita permanent contra el feixisme basada en unes arrelades i inalterables conviccions, desafiant els moments més convulsos i complicats de la història europea i deixant el seu gra de sorra, la petjada del seu recorregut pels camins dels Pirineus.

12.30h [Presentació]
VOT EN NEGRE. NOTES ANARQUISTES A PEU DE LES ELECCIONS.
Per la Coordinadora Llibertària de Mallorca
El punt de partida de les eleccions és la creença generalitzada en que l’Estat, les institucions, els partits i els polítics són els organitzadors legítims de les nostres vides. Per tant, per afrontar les eleccions hem d’afrontar també el sistema que les fa possibles: l’Estat democràtic.[…] el nostre enfocament no s’ha de quedar en la part visible del procés electoral, el vot, els candidats, la pugna dialèctica, si no també en mostrar les arrels d’aquest procés i com podem soscavar-les des de fora.

15.30h [Recital]
ANARQUIA ÉS INDEPENDÈNCIA
Núria Martínez-Vernis, David Caño, Martí Sales i Roger Pelàez.
És una obra de teatre feta a partir d’arquetips psicotímics i de psicologia evolutiva barata. Com, d’altra banda, estan fetes totes les obres que hi ha a actualment en cartellera. La única peculiaritat d’Anarquia és independència és que NO és cap obra de teatre i que NO està feta a partir de cap patró psicològic sistèmic ni cap situació artificialment acotada. Tres poetes, cantaires, intèrprets, tres ballarines voladores llençant frases com punyals, llançant versos que són dinamita per l’ànima.

18.00h [Xerrada]
QUÈ HA DE FER EL MOVIMENT LLIBERTARI EN LA SITUACIÓ ACTUAL?
A càrrec d’Embat (Organització Llibertària de Catalunya)

20.00h [Cantaurores]
SILVIA TOMAS
PARADOXUS LUPORUM
SACCO E VANZETTI

22.00h [Concert]
VGB (hip hop la Candela)

contactos: firadelllibreanarquistamaresme@gmail.com;  distrilallima@distruzione.org

Lugar: La Candela, Santa Susanna, c/ Camí Perafita (10min des-de la estació renfe)
_____________________________________________________________